Мед Атлант

Рогатинська поліція розпочинає операцію “Мак-2020”

На території району в рамках загальнодержавної операції “Мак” поліція проводить заходи, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження.

Заходи триватимуть з 20 травня по 24 вересня.
Поліцейські нагадують, що за незаконний посів маку та конопель передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Пам’ятайте: Згідно з ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості до сто рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1,7 тис. грн. з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.
Відповідно до ст. 310 Кримінального Кодексу України за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин, караються зокрема обмеженням волі на строк до трьох років.
Поліція Рогатинщини закликає громадян бути законослухняними та дотримуватись чинного законодавства та у разі виявлення посівів нарковмісних рослин повідомляти на лінію “102”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...