Мед Атлант

Богородчанці мітингують під ОДА: вимагають приєднання до Франківського району. ФОТО. ВІДЕО

Сьогодні, 2 червня, в Івано-Франківську відбулась акція протесту жителів Богородчан.

Люди вимагають приєднання Богородчан до Франківського району.

Люди налаштовані дуже рішуче і обіцяють перекрити дорогу, якщо влада не дослухається до них.

Поліція відмовилась пропускати всередину всіх мітингувальників, оскільки через карантин діють певні обмеження.

Оскільки серед мітингувальників були депутати обласної ради та журналісти, а їх не пропустили, то вони виявили бажання написати заяву на працівників Національної гвардії.

Представників ініціативної групи все ж впустили всередину. Там вони почали діалог з заступницею голови ОДА Світлани Онищук. “Люди хочуть до Франківська. Немає жодної людини, яка б хотіла до Надвірної, – каже голова Богородчанської районної ради.

Онищук каже, що відмова Богородчан вступати до Надвірнянського району може зруйнувати вибудувану схему поділу області на 5 районів.

Люди кажуть, що якщо влада не вирішить проблему, то вони влаштують масові акції протесту.

“Ми не розглядали райони окремо, ми розглядали цілу область, щоб всім було добре. Якщо у вас є така вимога, то будемо дивитися, що можна зробити. Будемо радитися, щоб не сваритися, – каже Онищук.

Кінцевого офіційного подання ОДА до Міністерства про поділ районів ще немає. Тому наразі ще є можливість змінити схему поділу.

Люди розійшлись на тому, що керівництво ОДА пообіцяло вирішити цю проблему мирним шляхом. Вже сьогодні Онищук сказала, що піднімуть всю документацію та спробують владнати цю проблему.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...