Мед Атлант

У Франківську збудують великий оперативно-координаційний центр рятувальників

У Франківську в Управлінні ДСНС відбулось урочисте освячення та закладення пам’ятної капсули з нагоди початку будівельних робіт в рамках виконання великого інфраструктурного Проєкту «Підвищення рівня безпеки населення у транскордонному регіоні шляхом посилення спільних заходів з навчання та співробітництва у сфері управління надзвичайними ситуаціями – BRIDGE».

Проєкт здійснюється за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Спільної Операційної Програми Румунія – Україна 2014 – 2020.
Начальник Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Володимир Чернецький зазначив, що саме тут, на вулиці Івана Франка,6 в Івано-Франківську розташовуватиметься оперативно-координаційний центр, який координуватиме діяльність всіх рятувальних служб в області, а також за її межами, в тісному контакті з нашими румунськими партнерами з прикордонних територій щодо моніторингу, запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, а також під час їх ліквідації та інших робіт.

Слід зазначити, що найголовнішою метою Служби з надзвичайних ситуацій по обидва боки кордону є збереження найціннішого – життя людей, а також допомоги мешканцям в мінімізації матеріальних збитків нанесених надзвичайними ситуаціями.

Наступним етапом реалізації інфраструктурної складової Проєкту BRIDGE в Івано-Франківській області заплановано закупівлю сучасного навчального комплексу для тренувань рятувальників з метою підвищення бойової готовності вогнеборців.

В рамках Проєкту Управлінням ДСНС України в Івано-Франківській області здійснюється реконструкція будівель під оперативно-координаційний та тренувально-реабілітаційний центр, буде придбано і встановлено навчальний комплекс для рятувальників, необхідне обладнання, а також проведені спільні навчання, що забезпечить розвиток необхідної інфраструктури та засобів для транскордонного співробітництва у сфері надзвичайних ситуацій.

Співробітництво між службами надзвичайних ситуацій України і Румунії у транскордонному регіоні сприяє ефективному моніторингу ризиків, своєчасному взаємному повідомленню про будь-яку надзвичайну ситуацію, яка впливає на румунську чи українську частину території Програми, а також прийняттю рішень і спільному реагуванню.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...