Мед Атлант

У Калуші розслідують смерть 68-річної пацієнтки, якій відмовили у госпіталізації

Поліція та одразу дві комісії розслідують справу про смерть 68-річної пацієнтки у Калуші. Жінку відмовилися шпиталізувати, кілька годин протримали у приймальному відділенні, а потім змусили їхати в інший медзаклад на таксі. Коли її, нарешті, шпиталізували, жінка померла.

Чи знайшли винних і як їх покарають – дізнавалася ТСН. 

Експерти опитали медиків у лікарні, поліклініці, “швидкій”. Сімейна лікарка 68-річній жінці діагностувала двобічну пневмонію з підозрою на коронавірус. Жінку госпіталізували в лікарню, де її тримали 2, 5 год. в приймальному відділенні.

Пульмонолог пневмонію заперечив, кардіолога не дочекалися, бо серцеве відділення закрили на карантин, а реаніматолог сказав, що жінка не їхній пацієнт. Жінку скерували в іншу лікарню. Вони з донькою поїхали на таксі, дорогою мамі стало погано. На жаль, жінку не врятували.

“З пояснень лікарів: на той момент, коли вона оглядалася, невідкладних заходів вона не потребувала”, – каже Валерій Паляниця, медичний директор Калуської ЦРЛ.

Розтин показав – ні пневмонії, ні коронавірусу в померлої не було. Причина смерті – масивна тромбоемболія легеневої артерії. Лікарі кажуть, смерть була б неминучої навіть якби жінку шпиталізували, однак важкий стан пацієнтки лікарі таки прогавили.

Те, що жінці не надали транспорт, у міськраді вважають кричущим порушенням. Догану уже дали медичному директору лікарні та заступниці міського голови. Ймовірно, догани отримають і лікарі.

Донька померлої жінки вважає, що догана в цьому випадку – занадто м’яке покарання. Як мінімум, має бути звільнення.

Справу померлої жінки розслідують і в поліції.

Читайте також: У Галицькій ЦРЛ померла жінка, яку відмовилися госпіталізували в Бурштині. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...