Мед Атлант

286, 5 тис жителів: до Калуського району увійде Долинський та Рожнятівський. КАРТА

Проєкт формату майбутніх районів — їхню кількість та склад по кожній області і АР Крим — Мінрегіон направив на погодження до центральних органів виконавчої влади, облдержадміністрацій та асоціацій органів місцевого самоврядування.

Про це 5 червня повідомив урядовий сайт присвячений децентралізації, інформують “Вікна”

Карти майбутніх районів підготовлені на основі пропозицій обласних державних адміністрацій та тривалих консультацій з асоціаціями і експертним середовищем. У Мінрегіоні не виключають, що будуть зміни в ході погоджень та попередніх обговорень на рівні Уряду.

Зараз в Україні є 490 районів, проєктом передбачено утворити 118. Зокрема, п’ять — на території Івано-Франківської області. Найбільшим за чисельністю населення у проєкті є Івано-Франківський район (490,7 тис. мешканців, включає міста Івано-Франківськ, Бурштин, Тисменицький, Тлумацький, Галицький і Рогатинський райони).

Другим за кількістю населення є Калуський район (включає Калуш, Болехів, Калуський, Долинський і Рожнятівський райони, 286,5 тис. мешканців). Далі — йдуть Коломийський (Коломия, Коломийський, Городенківський і Снятинський райони, 278,2 тис. мешканців), Надвірянський (Яремче, Богородчанський і Надвірнянський райони, 200 тис. мешканців) та Косівський (Косівський та Верховинський райони, 117,8 тис. мешканців) райони.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...