Мед Атлант

Стала відома суть підозри Порошенку

Державне бюро розслідувань вважає, що Петро Порошенко схилив до незаконного указу голову Служби зовнішньої розвідки, хоча раніше слідство в цій справі хотіло оголосити п’ятому президенту підозру у захопленні влади.

Народний депутат, який перебував у статусі п’ятого президента України, схилив військову службову особу – голову Служби зовнішньої розвідки до вчинення злочину, а саме перевищення ним влади та службових повноважень… шляхом видання явно злочинного наказу, – повідомили у ДБР.

Як повідомили в “УП“, у липні 2018 року Порошенко своїм указом призначив першим заступником голови СЗР скандального Сергія Семочка.

Як наслідок – тодішній голова розвідки Єгор Божок видав наказ, за яким рішення президента оголосили особовому складу служби, а Семочко приступив до виконання своїх обов’язків.

У пресслужбі ДБР “Українській правді” підтвердили, що саме цей указ Божка вважають незаконним. Крім того, він був виданий “в умовах особливого періоду”, що робить кваліфікацію більш тяжкою.

При цьому самому Порошенку інкримінують те, що він схилив голову СЗР до цього указу. Тобто колишній президент має у справі статус співучасника – підбурювача.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...