Мед Атлант

У Франківську військових та волонтерів нагородили до Дня Героїв. ФОТО

Сьогодні, 12 червня, у Франківську відбулося урочисте вручення нагород до Дня героя. Через карантин подію перенесли з травня на червень.

Нагородження підготували та організували ГО “Івано-Франківська Обласна Спілка Сімей Загиблих Померлих та Безвісти Зниклих в Зоні АТО” та ГО ” Добровольчий Український Корпус”.

Медаллю “За сприяння” нагородили Марію Савку, першого заступника голови ОДА. З її слів, вона дуже зворушена, і мир в державі – наша спільна справа. Таку ж медаль отримали Володимир Веркалець, Василь Семенюк.

Орденом “За мужність” і відвагу нагородили Віталія Мартинова, Миколу Семанишина. Також відзначили Наталію Чаплинську, Валентину Іванійчук, Романа Івасіва, Романа Дорожівського. Дорожівський зауважив: ці родини – родини загиблих – заплатили найбільшу ціну за наше життя, й суспільство має це розуміти.

Степан Чомко, очільник ГО “Івано-Франківська обласна спілка членів сімей загиблих, померлих та безвісти зниклих в зоні АТО зазначив, що сьогодні нагородили 16 людей. Це волонтери, які допомагають ГО. Вони допомагають медикаментами, харчами, реабілітацією. До слова, організація була створена у 2017 році.

Віталій Мартинов, представник “Добровольчого Українського Корпусу”, атовець, каже, що для нього це більша нагорода, ніж відзнаки президента. Адже це нагорода від сімей загиблих.

Довідково.

День Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь українських вояків — борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та сучасної російсько-української війни.

День Героїв — це день пам’яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю України та є символом незборимості української нації.

В сучасному вигляді відзначається 23 травня, але святкові та пам’ятні заходи проходять весь тиждень, на який припадає свято. Для зручності та якомога більшої участі, масові заходи, почасти, відбуваються в п’ятницю, суботу та неділю, що настає після свята.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...