Мед Атлант

Віталій Федорів: Сільськогосподарські підприємства Рогатинщини мають хороші перспективи розвитку – саме такі проєкти необхідні області та Україні

Таку думку під час робочої поїздки у Рогатинський район висловив голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів.

Разом із першим заступником голови ОДА Марією Савкою, народним депутатом України Едуардом Прощуком він оглянув посіви сільськогосподарських рослин у виробничому кооперативі імені Грушевського, приміщення для безприв’язного утримання корів і громадське пасовище, створене за підтримки канадійсьської неурядової організації «СОКОДЕВІ», ознайомився із діяльністю родинної ферми Лідії Магмет та технологією виробництва сиру на СОК «ЕКОМ».

Сільськогосподарські підприємства Рогатинщини мають хороші перспективи розвитку – саме такі проєкти необхідні області, – наголосив Віталій Федорів. – Зі свого боку, докладатимемо всіх зусиль, щоб надавати підтримку таким господарства, адже продукція, яку вони виготовляють, є високої якості та варта того, що бути на кожному столі.

Віталій Федорів зауважив, що керівникам даних підприємств часто доводиться конкурувати із великими виробниками молочної продукції на продовольчих ринках, брати участь у тендерних закупівлях і не завжди знаходити свого покупця. Тому завданням влади є підтримка у пошуку ринків збуту продукції, що, своєю чергою, сприятиме розвитку таких підприємств.

Важливою опорою для селянських господарств та сімейних ферм, на переконання керівника області, є канадійсьська неурядова організація «СОКОДЕВІ». За словами Віталія Федоріва, даний проєкт варто реалізовувати і у інших районах Прикарпаття, оскільки він спрямований на вирішення ключових проблем сільськогосподарських підприємств, зокрема, збільшення виробництва і поліпшення якості молочної продукції, – а це і отримання кредитних коштів на розвиток ферми, а також різноманітної техніки для ведення господарства.

На думку керівника виробничого кооперативу імені Грушевського Володимира Слободяна, вагомим чинником у розвитку господарств є також підтримка з боку держави. За його словами, сьогодні перепоною у діяльності є довготривалий термін погодження і видачі дозвільних документів на будівництво тваринних ферм, а також відсутність дешевих кредитів. Вирішення даних питань сприятиме створенню та покращенню розвитку сільськогосподарських підприємств та родинних ферм.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...