Мед Атлант

У Калуші відмовляються від проведення літніх таборів

На останній сесії депутати Калуської міської ради зняли в повному обсязі фінансування з бюджету програми з оздоровлення та відпочинку дітей, а це 748 тис. гривень.

Як повідомив з цього приводу начальник управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту Калуської міської ради Михайло Клим, поки що відкривати дитячі оздоровчі табори не планується через загрозу коронавірусу:

Ми чекаємо на вказівку уряду й у нас є домовленість з міським головою, що коли дозволять роботу дитячих оздоровчих таборів, то ми звернемося з проханням повернути певну суму цих коштів. Проте на сьогодні виглядає ситуація так, що до кінця літа таке рішення навряд чи буде прийнято.

Щорічно низка громадських організацій нашого міста також проводила з власної ініціативи наметові табори для дітей та молоді. Серед них і Калуська міська організація «Спілка Української Молоді в Україні» імені Степана Бандери, інфомує “Нафтохімік-Калуш”. Її голова Іванна Климентій поділилася планами на літо:

Цьогоріч нашою організацією було заплановано провести табір для юнацтва. Однак ситуація, яка склалася в Україні та світі у зв’язку з захворюванням на COVID-19, внесла свої корективи. Наприклад, ми подавали заявку на участь в обласному конкурсі проєктів та програм інститутів громадянського суспільства з молодіжної проблематики. Однак їх захист перенесли на невизначений термін через загрозу поширення коронавірусу. Ми відповідально ставимося до нашого юнацтва, тому цього літа табір відміняється.

Проте наприкінці літа організація святкуватиме своє 30-ліття, тож тут сподіваються, що ряд заходів, які запланували до цієї річниці, вдасться реалізувати.

Вже традиційною для дітей нашого міста стала і діяльність пришкільного християнського табору «Веселі канікули з Богом». Один з його організаторів отець Микола Крушець зазначає, що поки що також не планують проведення табору цього літа:

Ми іти проти вказівок керівництва держави не будемо, тому поки нічого не анонсуємо, – розповідає він. – Хоча наша команда готова до проведення табору, маємо плани. Але треба думати насамперед про безпеку, адже йдеться про дітей. Тому ми чекаємо повного дозволу з боку представників усіх рівнів влади. Бо, приміром, уряд може щось дозволити, але ситуація в нашій області й карантинні норми можуть відрізняти від загальнодержавних. Отож потрібно добре враховувати ситуацію і не наражати зайвий раз дітей на небезпеку.

Тим часом, традиційно дворовий табір відкрила церква.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...