Мед Атлант

Через підняття рівня води на Манявському водоспаді застрягли туристи

Вчора, 14 червня, у селі Манява туристи через негоду застрягли на Манявському водоспаді.

О 20.35 годині в ОКЦ У ДСНС в області поступило повідомлення про те, що в с. Манява Богородчанського р-ну, повертаючись з відпочинку на Манявському водоспаді через раптове підняття рівня води в р. Манявка, застрягла туристична група з 18 чол., в т.ч. 3 дітей.

О 21.38 годині для надання допомоги виїхали рятувальники Івано-Франківського ПРВ СПРЧ АРЗ СП УДСНС в області (5 чол., 2 тех., в т.ч. снігоболотохід «Богун»).

Сьогодні, 15 червня, о 00.20 годині  пошуково-рятувальне відділення на снігоболотоході «Богун» прибуло до найближчої притоки річки Манявка з сторони с. Манява, орієнтовно за 1 км від місця знаходження двох груп туристів в кількості 10 чол., в т.ч. 3 дітей, які перебувають в одному автомобілі.

Ще одна група туристів в кількості 12 чол., в т.ч. 3 дітей, на 4 квадроциклах перебуває неподалік. Вантажний автомобіль підвищеної прохідності місцевого жителя, який о 20.55 прибув для надання допомоги, знаходиться орієнтовно на 150 м вище по течії притоки.

Через високий рівень води в притоках річки застосувати снігоболотохід тимчасово не можливо, рятувальники здійснювали переправу через першу притоку ріки за допомогою рятувальних мотузок. З настанням світлої пори доби та зниженням рівня води в притоках роботи з переправлення туристів через водні перешкоди буде продовжено.  

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...