Мед Атлант

Зеленський дав доручення захистити дороги від фур-важковаговиків

Президент України Володимир Зеленський провів селекторну нараду щодо термінових заходів, спрямованих на боротьбу з порушенням габаритно-вагових обмежень на українських дорогах.

Про це повідомляють на сторінці Офісу Президента.

За словами глави держави, статистика свідчить, що останні кілька років майже кожна друга фура, що їздить українськими автошляхами, перевантажена.

Я не думав, що крім програми під назвою «Велике будівництво» в нашій країні, яку дуже складно було підняти на ноги, буде окрема велика проблема – як захистити частину цієї програми, а саме – дороги в країні, – сказав Зеленський на початку зустрічі.

Президент заявив, що проблема з перевантаженими фурами фіксується вже і на нових дорогах, які почали споруджувати в межах програми «Велике будівництво».

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що цього року інспектори Державної служби України з безпеки на транспорті працюють цілодобово. З 12 травня вони склали майже 900 актів про перевищення габаритно-вагових параметрів, а сума штрафів за цей період становить понад 190 тис. євро.

Керівник уряду повідомив про плани з 1 жовтня збільшити на 200 осіб кількість інспекторів, які чергуватимуть на дорогах. Наразі їх 141 по всій країні. Крім того, на дорогах діють дев’ять комплексів вагового контролю. До 25 червня їх буде 19, а з 1 жовтня – 78.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...