Мед Атлант

#Франківськ_і_вуличні_музики: дівчина, яка ловить кайф від людей та музики. ФОТО. ВІДЕО

Вуличні музиканти та співаки – звичні мешканці франківської стометрівки. Ми бачимо їх щодня і декого уже навіть впізнаємо як старих знайомих. Але їхні імена зазвичай залишаються невідомими для слухачів їхньої музики. «МІСТО» вирішило започаткувати проєкт, в якому будемо знайомити вас із музикантами сотки.

Минулого разу ми знайомили вас з колективом, який відроджує українську народну музику. 

Цього разу ми розповімо вам про дівчину Ірину Степаняк, яка співає сама і сама ж грає на синтезаторі.

Сьогодні я вперше за рік вибралась поспівати. Я дуже сильно горю цим, але через коронавірус не було можливості. Окрім того, було холодно і, відповідно, в холод важко грати на клавішах, – каже Ірина.

Вона розповідає, що почала грати на вулиці лише минулого року. До цього в неї неодноразово виникало бажання спробувати себе в ролі вуличного музиканта, але вона не могла знайти в собі відваги. Проте минулого року Ірина подумала, що не бачила ще на стометрівці музикантів саме з клавішами.

Я хотіла хоча б глянути. І в мене вийшло! – розповідає дівчина.

Ірина каже, що їй дуже приємно грати на вулиці, особливо ввечері. Люди зупиняються, деякі навіть танцюють і вона ловить від цього кайф.

Я іду не тому, щоб заробити гроші, а щоб наповнитись цією енергією. Я живу цим і співаю навіть на роботі, – додає Іра.

Дівчина раніше ходила в музичну школу, але основна освіта в неї художня.

Друзі Ірини завжди її підтримують на кожному виступі. Батьки раніше ставились дуже скептично та прирівнювали задум дівчини до випрошування милостині. Проте з часом все змінилося. Тепер вони постійно приходять, щоб підтримати дочку та захоплюються її талантом.

Юна співачка каже, що її захоплення окрім задоволення приносить їй прибуток. В хороший день за 5 годин вона може заробити втричі більше, як за 13-годинний робочий день.

Найбільше франківці люблять або щось енергійне, або заспокійливе. Є різні типи людей. Ввечері люди часто замучені і хочуть почути те, під що можна зловити релакс. Мені завжди здавалося, що люди, які грають на вулиці, можуть заглянути в душу. Я тішуся, що є частинкою цього, – ділиться дівчина.

Іра каже, що люди абсолютно різні і бажання у них всіх теж надзвичайно різні.

Одного разу в мене був такий “кадр”, який просив заграти йому Гімн України. Казав, що віддасть за це всі гроші, які має. Я довго відпиралася, але потім вирішила все ж виконати його бажання. Після того, як я закінчила співати, він приніс мені 2 гривні і сказав, що це всі його гроші, – сміючись розповідає Іра.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...