Мед Атлант

Сімейним лікарям Івано-Франківської ОТГ передали нові автомобілі. ФОТО

Сьогодні, 17 червня, у Франківську медикам урочисто передали нові автомобілі.

Машини Citroën передали сімейним лікарям. Адже є маломобільні пацієнти, які роками не могли отримати якісну медичну допомогу.

Спершу автомобілі освятили священники.

Машини користуватимуться медики з Підпечер, Колодіївки, Березівки, Підлужжя, Добровлян. Придбані за кошти держбюджету.

Для нас важливо, щоб медицина була мобільною. Коли лікар має зручну та велику машину – може приїхати до пацієнта разом з необхідним обладнанням і лабораторією та встигнути вчасно надати медичну допомогу. А також якщо є потреба – взяти з собою медичну сестру чи медбрата. Тобто все те, що б допомогло наблизити надання первинної медичної допомоги хворому», – розповідає начальниця управління охорони здоров’я Марія Бойко.

 

Для сіл це дуже важливо, адже відстані великі, а також часто потрібно багато необхідної та габаритної техніки для надання медичної допомоги. Пріоритетним є те, що саме сільська медицина зараз отримує всі необхідні засоби для надання якісної, а головне справді швидкої медичної допомоги. Насправді це вийшов гарний подарунок до Дня медика. Звичайно щиро хочеться, щоб ці машини якомога найменше були потрібними, а люди були завжди здорові», – ділиться враженнями міський голова Руслан Марцінків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...