Мед Атлант

Випускник ліцею № 23 Остап Шийка переміг у конкурсі нейронаук

Випускника Ліцею №23 ім. Романа Гурика Остап Шийка переміг у конкурсі нейронаук.

Про це у фейсбуку повідомив директор ліцею Микола Василик.

У фінальних змаганнях Українського нейроконкурсу і Ukrainian Brain Bee, який проходив у Інституті Фізіології ім. Богомольця, брали участь 10 учасників. Фінал відбувається виключно англійською мовою. Остап набрав найвищий бал і оголошений національним чемпіоном 2020 року, – йдеться у дописі.

Змагання – офіційний регіональний етапом Міжнародного конкурсу International Brain Bee Competition, заснованого доктором Норбертом Маслінським з університету Меріленд (США). Метою змагання є зацікавлення молоді у вивченні принципів організації і роботи головного мозку, основ формування психіки людини, причин виникнення головних неврологічних хвороб та шляхів їхньої корекції. Конкурс заснований у 1998 році, а Україна долучилася до його організації у 2012 році. Наразі конкурс проводиться більш ніж у 50 країнах, а національні переможці 30 з них щороку змагаються на міжнародному рівні.

На фото: Остап Шийка.

Остап Шийка у 2018-2019 н.р. учень став переможцем IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з екології, зайнявши І місце. Хлопець – переможець конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, зайняв І місце в І етапі,  ІІ місце в ІІ етапі (секція екології). Добре володіє англійською мовою. Цікавиться мистецтвом, закінчив музичну школу по класу фортепіано. Стипендіат Президента України.

Читайте також: Четверо франківських школярів стали стипендіатами Президента України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...