Мед Атлант

Народний депутат Олена Вінтоняк: “Ми уже звернулися до Президента та Прем’єра для виділення коштів на ліквідацію наслідків негоди”

Через дощі, які накривають Франківщину в останні два дні, різко піднявся рівень води у місцевих потічках і річках. Внаслідок цього підтоплені дороги, мости і житлові будинки.

Станом на обід 23 червня підтоплені 73 населені пункти, в одинадцятьох районах затоплено 450 домогосподарство, а також зруйновано 6 дерев’яних мостів і частково розмито дороги. Голова ОДА Віталій Федорів на брифінгу озвучив цифру у 400 мільйонів гривень – саме на таку суму завдала негода збитків за попередніми підрахункам.

Не залишилися осторонь від біди і народні обранці з Франківщини. Так учора народний депутат, голова обласного осередку партії “Слуга народу” Олена Вінтоняк разом зі своїм колегою Володимиром Тимофійчуком їздили на місця чи не найбільшого лиха – у Верховинський та Косівський райони. За словами депутатки, вони уже звернулися в Офіс Президента з проханням про виділення коштів для найбільш постраждалих об’єктів області.

“Вчора ми здійснили робочу поїздку з керівництвом ОДА, обласного управління ДСНС та ДП “Дороги Прикарпаття. Зокрема, ми відвідали частину дороги, на якій відбувся зсув – це дорога Ільці- Буркут, туди була направлена техніка, яка працює, щоб розблокувати виїзд для мешканців відрізаних територій та туристів, – розповідає вона. – Також ми відвідали і Білоберізьку ОТГ, там дуже складна ситуація, – сталися великі зсуви і обвал дороги. Було прийнято рішення перекрити частину дорогу, аби не постраждали люди”.

Щодо коштів, продовжує депутатка, то ОДА прийняла рішення про виділення додаткових коштів з резервного фонду – на Білоберізьку ОТГ – 150 тис. грн. і 400 тис. грн.. – на Верховинський район.

“Зі свого боку, як народний депутат, хочу запевнити, що роботи ведуться, ми вже звернулися в Офіс Президента, до Прем’єр-міністра, готуємо всі необхідні документи, акти, кошториси, для виділення коштів з державного резервного фонду для відновлення найбільш постраждалих об’єктів області, а також на відновлення дамб, які вже прорвало, і там, де є можливість підтоплення і прориву, – наголошує Олена Вінтоняк. – На сьогодні вже є інформація, що розлилася дуже суттєво річка Чечва і вона підтоплює Рожнятівський район, тож будемо звертати увагу і на це”.

Депутатка каже, що інформацію про додаткове фінансування з держбюджету варто чекати найближчим часом, адже зазвичай такі рішення приймаються дуже оперативно.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...