Мед Атлант

У Сівці Калуській евакуюють мешканців. Є загроза затоплення в Студінці

23 червня у Калуші відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Цього разу приводом стали проливні дощі та затоплення на території Калуської громади.
Як зазначив міський голова Ігор Матвійчук, ситуація станом на ранок 23 червня є дуже критичною: у Сівці Калуській евакуюють людей — мешканців п’яти домоволодінь. Цим займаються дві бригади рятувальників — з Калуша і Войнилова. Також є загроза затоплення житлових будинків у Студінці. А в Середньому Бабині відбувається.
Станом на ранок 23 червня рівень води у Лімниці піднявся на 2,6 метра, інформують “Вікна”.

Крім того, ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» відкрив шлюзи на Чечвинському водосховищі. Максимально вони можуть бути відкриті на площі 20 кв. метрів, а станом на 12.00 23 квітня їх відкрили на 16 кв. метрів. Причому під час паводку в Калуші 2008 року шлюзи на водосховищі були відкриті на 14 кв. метрів. Тоді вода, нагадаємо, затопила центральну частину міста й було зруйновано міст на вул. Чорновола. Зараз вода евакуюється через обвідний канал. А щодо Сівки, то тут ситуація поки що контролюється і великого скиду води сюди немає.

Також, як повідомив міський голова, затопило й окремі вулиці Калуша. Сьогодні станом на ранок затопленою є насосна станція на вул. Долинська, тож, є загроза підтоплення цього мікрорайону. Частково підтопило і міський водозабір «Добровляни». Були відібрані проби води і у підсумку комунальне підприємство «Водотеплосервіс» вже звернулося до споживачів міста з повідомленням, що якість водопровідної води погіршилася за показниками кольоровості і каламутності. Тож, калушанам рекомендують відстоювати і кип’ятити воду.

У найближчі дні опади триватимуть, а отже прогнозувати швидку стабілізацію ситуації не можна.

Рішенням комісії надзвичайну ситуацію класифікували як НС місцевого рівня. Також створили штаб для оперативного реагування на загрози, який працюватиме в цілодобовому режимі. Очолила штаб перший заступник міського голови Галина Романко. До складу штабу включили представників підрозділів міської влади (управління надзвичайних ситуацій, житлово-комунального господарства, економічного розвитку міста), місцевих відділів Державної служби надзвичайних ситуацій, поліції, керівників деяких комунальних підприємств міста тощо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...