Мед Атлант

Франківськ закупить за 3 млн. євро дуобуси, що курсуватимуть на окремому маршруті

Івано-Франківськ закупить дуобуси.

Про це йшлося сьогодні, 24 червня, на засіданні виконавчого комітету.

Динаміка пасажирських перевезень за останні роки вказує на тенденцію росту попиту на пасажирські перевезення в місті. Більшість житлових районів вже пов’язані з центром міста низкою транспортних маршрутів. Проте останні транспортні дослідження вказують на необхідність посилити якість послуг (рівень обслуговування) на існуючих маршрутах. Покращення якості транспортних послуг є одним з пріоритетів роботи транспортної системи міста. Задля цього необхідно залучити до обслуговування маршрутів більш місткий рухомий склад, – йдеться у рішення.

КП «Електроавтотранс» планує придбати 9 одиниць нового рухомого складу та використовувати їх на окремому новому маршруті, загальною протяжністю 13,3 км, що сполучатиме залізничний вокзал із автостанцією №3. Запланований маршрут проходитиме найбільш заселеними районами міста. Таким чином, зросте загальна пасажиромісткість транспортних засобів Комунального підприємства, що позначиться на якості транспортних послуг та комфорті подорожей міським громадським транспортом.

Планується, що його графік роботи обмежуватиметься 6-ою годиною ранку та 11-ою годиною вечора. Орієнтовний інтервал руху в години пік не перевищуватиме 15 хвилин. Маршрут проходитиме найбільш густозаселеними районами міста.

Джерела фінансування:

  • довгостроковий кредит: 3 млн євро;
  • кошти Гранту: 600 тис. євро;
  • місцевий внесок: 600 тис. євро (у випадку закупівлі з країни замовника) – 1368 тис. євро (в іншому випадку).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...