Мед Атлант

На Франківщині через негоду підтоплено 570 населених пунктів

На Івано-Франківщині через негоду частково підтоплено 570 населених пунктів, в 15 районах та Івано-Франківську затоплено 7261 домогосподарство.

Про це інформує пресслужба обласної поліції. Як повідомляють, поліцейські та рятувальники заходять до кожного будинку та перевіряють, чи не залишилися там у небезпеці люди або домашні тварини, допомагають з підтоплених житлових будинків виносити вціліле майно громадян, продовжують забезпечувати охорону публічного порядку, а на дорогах регулюють рух транспорту на проблемних територіях.

Так, станом на 9 годину 24 червня найбільше від опадів постраждали такі населені пункти районів області Коломия, Верховина, Богородчани, Калуш, Тисмениця, Долина, Рожнятів, Косів, Тлумач, Яремче, Надвірна, Городенка, Снятин, Галич, Рогатин та місто Івано-Франківськ.

Через негоду і підняття рівня води у річках перекрито рух транспортним засобам у Галицькому та Тлумацькому районах, а саме перекрито рух на автомобільному мосту через Дністер на трасі Н-09 “Львів – Івано-Франківськ” та автодорогу регіонального значення Р-18 “Івано-Франківськ – Тернопіль” у с. Нижнів. Також 18 населених пунктів без електропостачання.

Організовано цілодобову роботу штабу. Поліцейські охороняють помешкання громадян, аби уникнути мародерства. Правоохоронці та рятувальники роблять все можливе, щоб допомогти постраждалим та нікого не залишити один на один із негодою. Якщо потрапили у небезпеку та потрібна допомога – телефонуйте на «102», – йдеться у дописі.

Читайте також: Повністю без світла 26 населених пунктів Прикарпаття – найскладніша ситуація в гірських регіонах.

Негода на Прикарпатті: двоє загиблих людей, 4 тис. підтоплених будинків, 90 зруйнованих мостів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...