Мед Атлант

Народний депутат Олена Вінтоняк: “Уже оформлене звернення до керівницва держави на початкову допомогу Франківщині в розмірі 500 млн. грн.”

Сьогодні, 24 червня, відбулось засідання комісії ТЕБ і НС.

В ній приймали участь Прем’єр-міністр України, міністр МВС, голови ОДА постраждалих від стихійного лиха областей, народні депутати України, керівництво ДСНС та народний депутат Олена Вінтоняк, яка з перших днів була в затоплених районах та моніторила ситуацію.

На засіданні було зафіксовано звернення від Івано-Франківської області про початкову допомогу в сумі 500 млн грн, а також визначено необхідність коштів в сумі 82 млн грн для для відновлення дамб та проведення укріплення зруйнованих берегів.

Ці питання будуть розглядатись на завтрашньому позачерговому засіданні Кабміну. На допомогу нашій області була направлена гірська рота Нацгвардії, а також ще близько 50 спецпризначенців. Всі вони будуть надавати допомогу у важкодоступних гірських районах. Також до нас направлено 4 гелікоптери, один з яких медичний, інший для потреб ДСНС! Отже, на сьогоднішній день отримали від уряду суттєву допомогу спецтехнікою та особовим складом Нацгвардії, а вже завтра очікуємо початкове підсилення з Державного резервного фонду! – каже Олена Вінтоняк.

Нагадаємо, що народний депутат Олена Вінтоняк разом з керівництвом ОДА звернулася за допомогою, на що Прем’єр -міністр Денис Шмигаль, міністр МВС, керівництво ДСНС здійснили виліт для огляду затоплених територій та термінового реагування на ситуацію. Першу допомогу відчули вже сьогодні”

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...