Мед Атлант

МВС збирається значно підняти штрафи за перевищення швидкості

Міністерство внутрішніх справ підготувало законопроєкт, який передбачає значне збільшення суми штрафу за перевищення швидкості.

Про це повідомляє УП. 

Ми повинні піднімати верхній поріг штрафу. Якщо людина перевищила до 50 км/год, то протягом 10 днів вона повинна заплатити 127,5 гривень, якщо більше 50 км/год – 510 гривень. Ми підготували законопроект, щоб цифра була значно більшою, 3400 гривень для тих, хто перевищив більше ніж на 50 км/год”, – сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Геращенко виступив за те, щоб в Україні було, як у Фінляндії чи Швейцарії, де сума штрафу обчислюється відсотком від доходу.

Він пояснив, що в Україні деякі глави держкомпаній, наприклад, отримують по 10 мільйонів гривень, тож якщо штраф буде у 2% від доходу, то людина муситиме заплатити 200 тисяч гривень за перевищення швидкості, і “тоді це буде серйозно, і не буде хотітися порушувати”.

На думку Геращенка, це “ідеальний варіант, і ми до нього поступово прийдемо”.

Він також розповів, що з 1 липня в Україні запустять й інші функції системи фотофіксації порушень: почнуть контролювати проїзд перехресть на червоне світло і їзду по смузі для громадського транспорту.

Нагадаємо, з 1 червня МВС запровадило автоматичну фіксацію порушень швидкісного режиму.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...