Мед Атлант

Практична фізика: як пройшов майстер-клас для учасників конкурсу “Мініміс/ Містер “Like”. ВІДЕО

Розпочався другий сезон всеукраїнського дитячого конкурсу краси Міні-Міс/Містер “Like” 2020, який проходить в Івано-Франківську. Організатор конкурсу – західноукраїнський глянцевий журнал “Like”. У рамках конкурсу – проведення різних майстер-класів.

Нещодавно для учасників провели майстер-клас з хореографії. А цього разу для дітей організували незабутню екскурсію у наукове містечко “Нова енергія”.

Екскурсія складалася з кількох частин. Перша – у науковому музеї, де учасники мали змогу вивчити та засвоїти закони фізики. І це не суха теорія – усе на практиці. Змагання у віртуальній реальності, генератор електроенергії, крикомір, пісок, що показує, як може змінюватися рельєф тощо – усе інтерактивне.

У містечку постійно оновлюють експонати, розповідає Роман Грицак, проєктий менеджер “Нової енергії”. “Тут ми намагаємося показати, що всього можна навчитися інтерактивно. Коли ти бавишся і розумієш, як це працює, набагато краще запам’ятовуєш”, – каже Роман.

“Ми випробовували різні прилади, нам показували як працює велосипед, від якого загораються лампочки. Найбільше мені сподобався пісок. Я дізналася багато нового, – ділиться учасниця Діана.

Далі було незабутнє Tesla Enegry Show. Без перебільшення унікальне видовище. Тут показали і Трансформатор Тесли, і плазмові кулі, генератор Ван де Графа, сходи Якова. Діти споглядали із захопленням і навіть брали участь і дослідах. А одним із останніх була гравітаційна воронка, де юним дослідникам показали, як крутяться планети та потрапляють у чорну діру.

Як результат – діти та батьки задоволені. Олег, батько Соломії, учасниці конкурсу від журналу “Like”, дуже задоволений таким форматом навчання. Адже дітям подобаються новітні технології і важливо їх навчати саме в такому інтерактивному форматі.

Детальніше в сюжеті:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...