Мед Атлант

На Косівщині ліквідовують наслідки червневої стихії

Негода та сильні зливи і дощі з 13 по 24 червня цього року на Прикарпатті завдали чималих збитків.

Найбільше постраждали жителі Косівщини: сіл Розтоки, Шепіт, Річка, Снідавка, Яворів-Безулька. Села не просто затопило, їх відрізало від світу, зруйнувавши автомобільні та пішохідні мости і дороги.

На сьогоднішній день забезпечено проїзд до всіх населених пунктів району, де було зовсім відсутнє автомобільне сполучення з районним центром. Продовжуються роботи з ліквідації стихії в с. Розтоки, а саме: розчищено автомобільну дорогу Р-62 «Криворівня – Чернівці» від зсуву ґрунту 13 – 14 червня, проводиться прокоп і спрямування гірського потічка в його русло, яке було змінено під час стихії і завдало нищівних збитків мешканцям села, які проживають на низинах села.

На даний час також забезпечено проїзд у селах Снідавка, Яворів – Безулька, Річка. Тут ліквідовано селеві потоки, які зруйнували значні ділянки автомобільної дороги. Тривають роботи із залученням військової техніки, а також техніки місцевих приватних підприємців та небайдужої місцевої громади.

Забезпечено транспортне сполучення села Шепіт із районним центром шляхом залучення техніки приватних підприємців, а саме встановлено тимчасовий автомобільний міст.

Всі населені пункти району газифіковані та електрифіковані. Спільними зусиллями керівництва райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування, приватних підприємців району, керівництва Косівського районного відділу управління ДСНС в області проведено першочергові ліквідаційні роботи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...