Мед Атлант

Зеленський попросив Баканова розібратися з ДБР, яке винесло обладнання ВСУ

Президент Володимир Зеленський вимагає від правоохоронців оцінити дії працівників Державного бюро розслідувань, які вилучили військові прилади з військових частин Повітряних сил ЗСУ.

Про це повідомляє УП з посиланням на повідомлення Офіса президента.

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання правоохоронним органам дати оцінку діям працівників Державного бюро розслідувань, які допустили вилучення військових приладів з військових частин Повітряних сил Збройних сил України, що поставило під загрозу бойову готовність частин протиповітряної оборони (ППО) України.

Повідомляється, що Зеленський висловив “глибоке занепокоєння діями ДБР щодо втручання в діяльність Повітряних сил, що прямо впливають на виконання завдань з охорони повітряного простору держави”.

Керівникам СБУ та ДБР – негайно надати відповідну правову оцінку діям своїх співробітників і вжити вичерпних заходів для мінімізації можливих наслідків. Ситуацію з цього питання беру під особистий контроль.

Нагадаємо, що 2 липня Командування повітряних сил ЗСУ повідомило, що у трьох зенітних ракетних бригадах Повітряних сил слідчі ДБР провели огляд і вилучення приладів, необхідних для роботи системи наведення зенітних ракетних комплексів на ціль.

Пізніше Державне бюро розслідувань заявило, що ввечері 2 липня вилучене оборонне обладнання повітряних сил ЗСУ повернули у військові частини, а причетних до вилучення відсторонили. За цим фактом відкрили провадження.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...