Мед Атлант

Розкол району: в Дзвиняцькій ОТГ протестують проти приєднання до Надвірни

Сьогодні, 5 липня, в Дзвиняцькій ОТГ провели позачергову сесію.

Люди виступають проти приєднання громади до Надвірнянського району. До Дзвиняча приїхали не тільки представники сіл громади, але й багато їхніх мешканців.

Члени громади дізналися, що планується фактичний розкол Богородчанського району. Богородчани та Старі Богородчани планую приєднати до Франківського району, а Дзвиняцьку ОТГ та майбутню Солотвинську ОТГ до Надвірнянського.

Небайдужі мешканці ОТГ кажуть, що готові відстоювати свою позицію не тільки під стінами ІФ ОДА, але й під стінами Верховної Ради.

На цій сесії присутні люди з усіх сіл нашої громади. Для нас це не тільки позачергова сесія, але й громадські слухання. Ми хочемо, щоб нас почули і не робили нічого проти нашої волі. У нас залишилось зовсім мало часу, – каже староста села Космач Ганна Вітюк.

Люди кажуть, що їм невигідно приєднуватися до Надвірни. Саме тому, вони зібрали позачергову сесію, щоб не допустити цього.

По всіх методичних рекомендаціях Дзвиняцька ОТГ має входити до Івано-Франківського району, а також влада повинна враховувати рішення громади, – каже активістка Оксана Карабінович.

 

Громада наша маленька, все починається з району. Зараз нам треба робити щось з тією ситуацією, яка склалася, – каже голова Дзвиняцької ОТГ Микола Волочій.

Додамо, що ОТГ має налагоджене транспортне сполучення з Франківськом, чого немає з Надвірною. Така сама ситуація і з лікарнями та багатьма іншими структурами.

Депутати ОТГ написали звершення до Шмигаля, Разумкова та Чернишова ьв всіх депутатів області, зокрема до голови ІФ ОДА Віталія Федоріва.

Керівництво області не рахується з думкою громади. Ми хочемо убезпечити себе від розколу району. Ми хочемо разом з Богородчанами йти до Франківського району, – каже староста села Космач.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...