Мед Атлант

На Франківщині виник скандал через розподіл коштів для постраждалих від повені. ВІДЕО

Скандал із виплатою компенсацій після повені розгорівся у Галичі, де під час стихії у воді опинилися майже 600 обійсть.

Люди нарікають на несправедливий розподіл грошей, бо лише близько сотні будинків міськрада визначила такими, що потребують компенсації. Пошкоджені оселі розділили на три категорії. За геть зруйновані – 300 тисяч гривень відшкодувань. На ті, що потребують капітального ремонту – виділять 50 тисяч. І по 20 тисяч – за пошкоджені помешкання – більшість осель віднесли саме до цієї категорії, інформує ТСН.

Люди кажуть, що цього дуже мало, адже в багатьох будинках треба повністю відновлювати стіни та підлогу. Потерпілі вимагають, щоб їхні оселі обстежили повторно. “На 20 тисяч відшкодування – це хіба двері вхідні поставити, які у нас дуються. Підлогу, щоб найдешевшою плиткою застелити – 18 тисяч”, – каже мешканка Галича Альона Чемеринська.

Депутат не може визначити, чи цей будинок потребує капремонту чи поточного. Має бути спеціаліст. В адміністраціях є в штаті люди, які б могли це кваліфіковано розписати. Ще 26 числа ми просили надати, але відповіді досі немає”, – каже секретар міської ради Олег Скриник.

Нагадаємо, що Прикарпаття, що найбільше постраждало від нещодавньої повені, знову затопило. Через рясні зливи розлилися місцеві потічки й пошкодили дороги у Косівському та Коломийському районах.

Детальніше в сюжеті “ТСН”:

 Читайте також: Постраждали 20 сіл, затопило 1473 будинки: якої шкоди повінь наробила у Галицькому районі. ФОТО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...