Мед Атлант

Засудили двох прикарпатців, які до смерті забили товариша та кинули його тіло у струмок

2 липня Богородчанський районний суд виніс вирок двом прикарпатцям, які до смерті забили товариша.

Так, в ніч з 10.09. на 11.09.2019 під час розпивання алкогольних напоїв 25-річний зловмисник за попередньою змовою із 19-річним односельчанином у с.Поточище Городенківського району спричинив потерпілому множинні тілесні ушкодження, від яких останній помер. Тіло 27-річного мешканця села Стрільче з тілесними ушкодженнями виявили в місцевому струмку 11 вересня, близько 9 години ранку.

Як зазначається у рішенні суду, трагедія трапилася за таких обставин:

Один з чоловіків попросив брата своєї дружини допомогти позбирати урожай на картоплі на присадибній ділянці.

Після роботи чоловіки прийшли до магазину «Злагода», де зустрілись ще одного товариша. Там вони троє разом пиячили.

Цього ж дня один з чоловіків, який згодом вчинив вбивство брата дружини, запропонував піти до нього додому. Там вони продовжили гулянку у літній кухні.

Коли алкогольні напої закінчились, двоє обвинувачених у вбивстві пішли, щоб придбати ще горілки. Потім вони знову повернулися до літньої кухні, де на них чекав товариш по чарці.

Там власник помешкання побачив, що на столі стоїть банка із компотом, яку брат його сестри взяв із погребу літньої кухні без дозволу. Між ними виник конфлікт. Тоді обвинувачених звинуватив свого родича у регулярних крадіжках продуктів консервації з погребу. Після словесної перепалки  чоловік, якого звинуватили у крадіжці, вийшов із приміщення літної кухні на повір`я, щоб викурити сигарету.

За ним вийшли його друзі по пляшці. Один з них вдарив чоловіка в обличчя. Від цього потерпілий втратив рівновагу та впав на землю. Далі другий “товариш” почав бити його ногами в голову та грудну клітку.

Потерпілий намагався втекти. Він вибіг на центральну дорогу. Проте чоловіки його наздогнали і знову побили.

Як зазначається у матеріалах справи, зловмисники вирішили віднести потерпілого та вбити, щоб приховати свій злочин. Вони несли його до сільського пасовища, вдаривши під час цього ще декілька разів.

Намагаючись врятуватись, чоловік вирвався і почав бігти в сторону пасовища, однак один зі зловмисників його наздогнав, схопив за верхній одяг, повалив на землю та продовжив наносити численні удари ногами та руками в голову та грудну клітку.

Вирвавшись від нього, потерпілий знову почав бігти в сторону сільського пасовища, але чоловіки  його наздогнали біля струмка та продовжили наносити удари в життєво важливі ділянки тіла.

Після цього один з чоловіків декілька раз стрибнув зверху двома ногами на грудну клітку потерпілого.

Далі, переконавшись, що потерпілий мертвий, вони затягнули його тіло у струмок. Так вони намагалися зімітувати утоплення загиблого, тобто нещасний випадок, щоб приховати злочин та уникнути покарання.

Суд визнав чоловіків винуватими у вчиненні злочину, передбаченогоп. п. 4, 12 ч.2 ст.115 КК України, та призначив покарання у вигляді 12 (для першого чоловіка) та 10 (другого чоловіка) років позбавлення волі.

Читайте також: Засудили прикарпатця, який п’яним порізав пасинка, – той не хотів святкувати 23 лютого.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...