Мед Атлант

Мешканці Богородчанщини пікетують ОДА – хочуть бути у Франківському районі. ФОТО/ВІДЕО

Сьогодні, 8 липня, в Івано-Франківську мешканці Дзвиняцької ОТГ та Богородчанщини протестують під ОДА.

Жителі зібралися, аби висловити свою позицію – вони хочуть, аби Богородчанщину приєднали до Івано-Франківського району, а не до Надвірнянського. Наразі зібралося кілька десятків активістів.

Оксана Карабінович, активістка, каже, люди хочуть, аби їх почули.

“Ми б’ємося за це вже другий місяць. Нас не чують. Федорів приймає одноосібні рішення. Сьогодні попереджувальна акція, чекаємо, аби до нас вийшов Федорів. Чому нас примусово приєднують до Надвірнянщини? Люди готові їхати до стін ВР”, – каже пані Оксана.

Рішення про приєднання до Івано-Франківського району вирішили на сесії ще 4 червня. Але його не врахували. Мешканці кажуть, людей не питали, ніяких громадських слухань не проводили. Зараз є шанс внести зміни до постанови. Представники громади пішли до Віталія Федоріва, бо хочуть висловити свою позицію і сподіваються на розуміння.

Згодом до мешканців вийшли заступниця голови ОДА Світлана Онищук та голова ОДА Віталій Федорів. Мешканці зачитали їм звернення з проханням приєднати Богородчанщину до Івано-Франківського району.

” Мешканці хочуть почути конструктивну відповідь. Таке враження, ніби ми повернулися до Союзу. Чому не врахували рішення сесії сільських рад? Усі села за приєднання до Франківська”, – зауважила Ганна Вітюк, староста села Космач.

Федорів зазначив, область попередньо мала мати 3 райони, а потім зробили 5.

“Якщо ми не продемонструємо єдність, буде три райони. Цей поділ нічого ключового не несе. Рішення про розподіл приймалося не на місцевому рівні. Це експертні групи Мінрегіону”, – каже голова ОДА.

Федорів сказав, що лист до Кабміну, де йтиметься про віднесення Богородчанщини до Франківського району, напише. Однак це може вплинути на збереження 5 районів в області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...