Мед Атлант

В Угорниках попрощалися з Мартою Малкош – почесною членкинею Союзу українок. ФОТО

Як ми раніше повідомляли, відійшла у вічність Марта Малкош, почесна членкиня Союзу українок.

Сьогодні в Угорниках жінку провели в останню дорогу. Про це в мережі повідомив Руслан Марцінків.

Марта Малкош настільки любила Україну , що не боялась повернутись на рідну землю, не боялась смерті через свою українську позицію! Кожен, хто знав цю жінку, кажуть, що вона мала велике серце, – написав міський голова.

Марта Малкош народились 24 квітня 1926 року у селі Дора. Марта Малкош народилась у багатодітній сім’ї священика.

 Багатодітна сім’я о. Михайла Ганушевського, пароха с. Угорники,  була дуже патріотичною. Пані Марта у юному віці разом з батьками була депортована в Хабаровський край, де їй вдалося заробляти собі на життя шиючи одяг. Повернувшись у рідний край, разом з чоловіком, ветераном Дивізії «Галичина» Володимиром Малкошем стала активною учасницею національного відродження, торуючи шлях України до незалежностіпише “Вежа”.

 Вдома нас було дев’ятеро дітей: чотири доньки та п’ятеро хлоп’ят. Коли я підросла, ходила до школи в Угорниках, а пізніше ми із сестрою перейшли до школи сестер Василіянок у Станиславові. Ми мали бричку і коня, так і їздили до міста. Старші ходили до гімназії. Батьки нас виховували у релігійному та патріотичному дусі. Наші батьки були дуже добрими, вони ніколи нас не ображали, були лагідними. Всіх нас навчали любити один одного, любити Бога та Україну. Виховували дітей патріотами своєї Батьківщини. Мій батько був великим патріотом, був церковним і громадським діячем. Тато опікувався «Пластом». Мої старші брати також були пластунами, – розповідала в інтерв’ю пані Марта.

Читайте також: Як на Надвірнянщині ховали священника, який помер від коронавірусу.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...