Мед Атлант

Народний депутат Олена Вінтоняк: “Кошти на ліквідацію наслідків негоди вже ефективно освоюють на Верховинщині”

Стихія, яка в червні накрила Івано-Франківщину, наробила значної шкоди і в населених пунктах Верховинщини.

Народний депутат Олена Вінтоняк, голова обласного осередку партії “Слуга народу”, не залишилася осторонь проблем району. Учора вона відвідала Верховинщину, аби зустрітися з головою Верховинської РДА Василем Бровчуком, обстежити ділянки, де негода завдала найбільшої шкоди, та проконтролювати ефективність використання виділених коштів на ліквідацію наслідків стихії.

“Є геологічна експертиза, проєкти попередніх років, тож тут можливе нормальне сполучення. Сподіваємося на те, що виділений фінансовий ресурс буде використано ефективно, і буде якісне сполучення з райцентром”, – зауважує голова РДА.

У ході поїздки Олена Вінтоняк зустрілася з представниками управління ООН з координації гуманітарних справ (УКГС ООН) в Україні, Товариства Червоного Хреста України та “Карітас Україна”.

Сьогодні наш регіон перебуває у центрі уваги в тому числі й міжнародних місій – ВООЗ та ОБСЄ, інших дипломатичних представництв. Це підтверджує заяви уряду про співпрацю з ними і надану допомогу. Для того, щоб люди зрозуміли, вони не залишилися один на один з бідою”, – сказала Олена Вінтоняк.

Відвідала Олена Вінтоняк і ділянку дороги в селі Ільці, де стався зсув. Наразі там проїзд відновили. У цьому напрямку розташовані 10 населених пунктів, а це близько 3 тис. населення, розповідає Василь Бровчук.

За проханням місцевої влади на Верховинщину прибули військові – аби спорудити тимчасові переправи у селі Волова та смт Верховина. Тут мости зруйнувала повінь.

На сьогоднішній день прибуло п’ять одиниць військової техніки. Проводимо роботи з інженерної розвідки водної перешкоди. Із завтрашнього дня розпочинаємо підготовчі роботи з влаштування майданчиків для наведення мостів з комплекту ТММ-3. За два – три дні переправи будуть готові: багато часу займуть підготовчі роботи”, – каже майор Денисюк, заступник командира інженерного батальйону “Тиса”.

На ліквідацію першочергових наслідків негоди у Верховинському районі виділили більше 7 млн. грн., розповідає Василь Бровчук. Виплатять кошти сім’ям, які постраждали через стихію, матеріальну допомогу отримають і родичі трьох загиблих. Також передбачено і відновлення мостів, мостових переїздів, кладок. Голова РДА висловив подяку пані Олені, ОДА за оперативність та допомогу.

За результатами робочої поїздки ми знаємо, що кошти з тих 480 млн, які були виділені на першочергові кроки з ліквідації наслідків стихії, надійшли на райони та вже розподілені на мости, берегоукріплення, соціальну сферу. Ми обстежили ділянки разом з Василем Петровичем і військовими. Бачимо техніку, вона дійсно прибула. Тепер справа за підготовчими роботами, і люди будуть забезпечені тимчасовими проїздами, поки стаціонарний міст буде побудовано, – підсумовує Олена Вінтоняк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...