Мед Атлант

“Робота на нулі”: франківці скаржаться на великі черги до пенсійного фонду

На днях у FB-групі Франківчани був опублікований гнівний пост від користувачки Ірини Рибки про великі черги до пенсійного фонду.

“Пенсійний фонд Івано-Франківська відкриває в мені все нові грані характеру. Сьогодні я була там 19 разів, щоб оформити другу частину на допомогу в похованні. 1 серпня в мене закінчується термін на отримання цієї допомоги. Ми з п’ятирічним сином проходили все – і відсутність “потрібної” довідки, яка згодом виявлялась непотрібною, і черги в 4 години, після чого нас не приймали, бо працюють тільки 2 спеціаліста через карантин!” – розписала свою ситуацію обурена пані Ірина.

“МІСТО” не могло оминути таку історію і поспілкувалося з Іриною особисто. Жінка розповіла, що після публікації її допису, проблема вирішилась швидко. Зараз каже, претензій до працівників немає – ніхто не грубіянив, тільки неправильно проконсультували, через що довелося збирати зайві довідки. Питання Ірина має безпосередньо до керівництва ПФУ в Івано-Франківську.

“Вони не можуть, або не хочуть правильно організувати роботу. Це неправильно, коли з 10 ранку в черзі стоїть близько 25 людей щоб “просто запитати”. Чому не можна, в час-пік поставити 2-3 працівників, а не видзвонювати кожного окремо і чому працюють не всі спеціалісти? Ось в чому питання.” – каже Ірина.

Журналісти “МІСТА” також побували в пенсійному фонді, щоб на власні очі побачити “картину”. Справді, черги там великі, люди чекають по три, а то й більше годин, щоб вирішити своє питання. Однак ці питання не завжди вдається вирішити з першого разу, тому доводиться повторно проходити через кількагодинну “живу” чергу.

“Це не тільки сьогодні, але і вчора, і позавчора, і тиждень тому такі великі черги. Ніякого порядку нема” – кричать з натовпу.

Антоніна Ігорівна, одна з тих, хто очікує, розповідає – більше трьох годин стояла в черзі, поки її приймуть, а зараз ще 40 хвилин чекає на потрібний документ.

“У них неорганізована робота. Всі стоять в одній черзі. Їм треба зробити окрему чергу для військових, окрему для поховання, окрему по втраті годувальника. А коли їм робиш зауваження, то ще й тебе ображають. Вони за це гроші отримують. А робота в них на нулі”, – не стримує емоцій пані Антоніна.

Відвідувачі ПФ кажуть, що зараз вже менша черга, а буває, чотири сходові майданчики забиті – від першого і аж до четвертого поверху.

“Давно вже стою в черзі, а дехто ще з 8 ранку чекає. Обслуговування жахливе. То не можна було двох спеціалістів дати чи два входи зробити, щоб люди не чекали стільки? Як це – для них карантин, а для людей ні? Люди всі одне біля одного, дистанції немає. То ж майже всі люди пенсійного віку.”– розповідає пані Наталя, одна з відвідувачів пенсійного фонду.

Прокоментувала ситуацію і керівниця сервісного центру міста Івано-Франківськ Світлана Кучірка.

“Зараз ми знаходимося в стані карантину, є рішення надзвичайної комісії, що ми відносимося до тих структур, які не приймають у приміщеннях. Тому ми виходимо до відвідувачів і просимо – якщо немає нагального питання, нехай прийдуть після карантину. У нас функціонує електронна черга, діє гаряча лінія, є таке поняття як портал, через який можна записатися на прийом і прийти на свою годину. Але люди старшого віку не вміють користуватися такими сервісами. Неодноразово ми їм також казали, щоб тримали дистанцію. Але я ж не буду ставати поміж людей. Тут немає нашої провини”, – каже пані Світлана.

Керівниця сервісного центру також розповіла, що раніше вони орендували приміщення на першому поверсі, зі сторони Альфа Банку. Там працюють і орендують приміщення інші люди також. Вони були незадоволені відвідувачами пенсійного фонду – ті, мовляв, не вміють поводитись цивілізовано – тому сервісному центру заборонили там приймати людей. І зараз вони змушені орендувати приміщення і приймати відвідувачів тут.

“Я прошу не приходити сюди людей, які в зоні ризику. Однак говорити з нашими людьми дуже важко. Нам навіть графік змінили – ми приймаємо з 10 ранку до 19:00. Є люди, які приходять, щоб вирішити свої питання, а дехто приходить просто посваритися. З таким людьми легше, бо з ними розмовляю я”, – пояснює вона.

Стосовно скарг франківців на грубощі зі сторони персоналу Світлана Кучірка каже, що такого бути не може. Мовляв, кожний спеціаліст знає етикет державного службовця і дотримується цих принципів, які відповідають державній службі. Спеціаліст, каже, не може грубіянити, він може підвищити голос, коли його не чують відвідувачі.

До теми, у Франківську можуть тимчасово закрити сервісний центр Пенсійного фонду через COVID-19.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...