Мед Атлант

На Франківщині більше 40 % перевірених закладів харчування працює з порушеннями

З першого травня працівники Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели 5 тисяч 277 перевірок. У 34% виявлено порушення.

Про це в ефірі Суспільного повідомив начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Віталій Фіглевський.

У закладах громадського харчування було проведено 1086 обстежень. У 271-му випадку виявлено порушення. Це становить 42% від усіх перевірених.

“Якщо незначні порушення – перебування без масок, недотримання дистанції – складається протокол за статтею 42 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Це передбачає штраф від 2 до 425 грн, – розповідає Віталій Фіглевський. – Якщо на масових заходах – більше 40 чоловік, викликають наряд поліції і організаторів притягують до відповідальності за статтею 44-3 Кодексу України про адмінправопорушення. Вона тягне за собою відповідальність від 34 до 170 тис. грн”.

До слова, два такі протоколи на штраф від 34 до 170 тис. грн було складено на два прикарпатські заклади харчування – у Долинському районі та Яремчі.

До слова, у Городенці,що на Прикарпатті, після святкування весілля збільшилася кількість хворих на COVID-19. Про це другого липня повідомив начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби в області Віталій Фіглевський.

Читайте також: Під ОДА знову протестують проти заборони проведення весіль.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...