Мед Атлант

У Франківську з’явилися ще дві електрозаправки

У Івано-Франківську встановили ще дві заправки для екологічних електромобілів: біля “Промприладу” (вул. Академіка Сахарова, 23) та кінотеатру “Люм’єр” (вул.Михайла Грушевського, 3). Ще одну таку станцію невдовзі встановлять на ДП ВО “Карпати” (вул. Галицька, 201). 

Станції встановлюються за проектом “Транскордонна зелена транспортна мережа – ключове рішення для доступності та сталої мобільності”. У програмі беруть участь Угорщина, Словаччина, Румунія та Україна за підтримки Європейського Союзу. Шлях до таких зарядок Управління інвестиційної політики розпочало ще три роки тому, написавши та подавшись на проект. Так місто отримало грант на підтримку електротранспорту від ЄС, інформує пресслужба міського голови.

Проєкт націлений на екологічні види транспорту, збільшення сталої мобільності, електротранспорт, тощо. Загалом по гранту має бути встановлено 8 електрозаправок по Івано-Франківській (Долина, Надвірна, Яремче, Снятин, Коломия) та Закарпатській областях, – говорить Ігор Попадюк.

Також у місті відбудеться Форум сталої мобільності, а перед тим – двотижневий пробіг електромобілів з 4 країн: Румунії, Угорщини, Словаччини і України, який буде стартувати з Івано-Франківська, і завершиться також у нашому місті.

Активно долучилася до ініціативи компанія «Вольт Авто». Її співзасновник Тарас Назарук каже, що заправку встановила компанія «Go To-U» за кошти ЄС та спільно з Івано-Франківською міською радою:

Наразі заправки є безкоштовними. В додатку резервується час, о котрій потрібно заряджатися, автомобіль під’їжджає на визначену годину і заряджається безкоштовно”, – підкреслює він.

Нагадує, що у місті уже є одна зарядна станція на вул. Галицька, 85А.

Дуже важливо, що у нас розвивається електро- та екологічний транспорт. Ми виграли грант ЄС і долучилися до проекту, що поєднає країни Карпатського єврорегіону, щоб людина могла електромобілем комфортно проїхати по всьому «кільці» країн, об’єднаних Карпатами. Думаю, що це дуже хороший і показовий проєкт, – коментує міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Читайте також: У Франківську на парковках з’являться безкоштовні місця для електромобілів. ВІДЕО.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...