Мед Атлант

У МОЗ розповіли, як планують організувати навчання з 1 вересня

Наразі Міністерство охорони здоров’я визначає за яких умов діти можуть навчатися у звичайному режимі, а коли –  у дистанційному.

Також розглядається варіант змішаного навчання, пише УП. Життя.

Про це повідомив очільник МОЗ Максим Степанов під час брифінгу 10 липня.

“Ми хочемо, щоб наші діти повернулися до звичайного режиму навчання. Особливо 1 вересня, коли діти йдуть в перші класи. Але COVID-19 вносить свої корективи, тому зараз в умовах адаптивного карантину розробляємо механізми і правила, в який спосіб наші діти будуть навчатися.  За яких умов вони можуть навчатися у звичайному режимі, а за яких – в дистанційному,  та як ми можемо поєднати ці два способи”, – пояснив міністр Степанов.

Алгоритми дій МОЗ розробляє у співпраці з МІністерством освіти та науки.

Степанов обіцяє, що остаточні рішення будуть прийняті не пізніше ніж через десять днів.

“Разом з Міністерством освіти та науки ми розробляємо відповідні правила та алгоритми. Протягом тижня, максимум десяти днів ми все пропишемо і повідомимо, в який спосіб за яких умов та як будуть навчатися наші діти в наступному навчальному році”, – повідомив міністр.

Раніше прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що діти зможуть повернутися у школи за умов помірного розвитку епідемії та з дотриманням заходів безпеки.

Він наголосив, що дистанційний освітній процес має залишатися можливістю навчатися під час пандемії, але не замінити традиційне.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, з 1 вересня діти можуть піти в школу, але навчальний процес все одно буде змінено.

Читайте також: У Міносвіти розробляють варіант комбінованої форми навчання при карантині.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...