Мед Атлант

Майже 360 тисяч гривень потрібно на відновлення доріг у присілках Космача

Приблизно 360 тисяч гривень потрібно на відновлення доріг у присілках Космача Завояли та Ставник після червневого паводку.

Про це повідомив заступник голови Косівської об’єднаної територіальної громади Іван Лесюк, передає “Суспільне“. Негода у Космацькій ОТГ вирувала 22-23-го червня.

За словами депутата Космацької ОТГ Василя Довіряка, якщо ця дорога зруйнується повністю, то “відрізаними від світу” залишаться приблизно 100 господарств.

Зірвало з лівої сторони тут і потиснуло грунт. Якщо зсунеться, то люди будуть відрізані від світу. Тут інших варіантів нема. Об’їзд тут зробити нема де, – сказав Василь Довіряк.

У Космацькій ОТГ дорогу, яка сполучає присілки Ставник, Віпчанку та Запогорільці, теж пошкоджено. На шляху утворилися тріщини, а город, який був поблизу, зсунувся у прірву. Зараз це місце обгородили, щоб туди не їхав транспорт. Через це без сполучення залишилося приблизно 300 людей.

Люди залишилися без доїзду. Зсув стався 23-го червня під час затяжних дощів. Люди тепер добираються лише пішки, обходять стороною. Для того, щоб завести якусь продукцію, взимку треба буде переправлятися річкою, коли скресне лід, бо іншої дороги на цей присілок нема, – розповів житель Ставника, депутат Космацької ОТГ Дмитро Линдюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...