Мед Атлант

#ФранківщинаТуристична: ТОП-8 місць Верховинщини, які варто відвідати

“МІСТО” і далі продовжує шукати цікаві місця Прикарпаття, щоб наші читачі знали, де можна провести вихідні в межах області. Сьогодні на черзі столиця Гуцульщини – Верховина.

Одним з найвідоміших місць не лише Верховинщини, але й Івано-Франківської області, є Терношорська Лада. Це стародавнє святилище незвичайної краси, яке складається з чотирьох скельних комплексів.
Маршрут: Найшвидший маршрут від Верховини до пункту призначення проходить по трасі Р24.Туристу потрібно вирушити на схід по вул. Жаб’євська/Р24. Далі продовжувати рух по Р24. Через 9.5 км. на кільці поверніть на 2-ий з’їзд і продовжуйте рухатись по Р24 у напрямку до Косів – Коломия. Через 10,8 км. потрібно повернути ліворуч, через 3,3 км. – знову ліворуч і ще проїхати 1,8 км. до місця призначення.


Копілаш –гора на Верховинщині, що розташована в межах Покутсько-Буковинських Карпат. З гори відкриваються неймовірні краєвид на тамтешню місцевість і саме через цю гору проходить маршрут на всім відомий Писаний Камінь.
Маршрут: Траса Р24. Вирушайте на захід по вул. Жаб’євська/Р24 у напрямку до вул. Шевченка, продовжуйте рух по Р24.


Гора Писаний камінь. Висота вершини –1221 м. над рівнем моря, розташована в межах Покутсько-Буковинських Карпат. Це скелі, які притягують не лише своєю красою, але й таємничістю. На скелях зображені древні малюнки ще з часів Київської Русі.
Маршрут лежить через трасу Р24. Потрібно вирушити на схід по вул. Жаб’євська, продовжуючи при цьому рух по Р24 приблизно 9,5 км. На кільці повернути на 1-ий з’їзд на P62 у напрямку до с. Верхній Ясенів. Через 3,9 км. повернути ліворуч, ще через три з половиною – ліворуч. Потім через 3,6 км. плавно повернути праворуч, по правій стороні буде пункт призначення.


Чорногірський хребет. Найвищий хребет в Українських Карпатах та одне з найпопулярніших місць Західної України. Висота найвищих вершин понад 2000 м.
Маршрут: Починаючи з Верховини вирушайте на захід по вул. Жаб’євська/Р24 у напрямку до вул. Шевченка, продовжуйте рух по Р24. Через 38,5 км. поверніть ліворуч на вул. Незалежності/Н09 (знаки Рахів/Мукачеве), далі продовжуйте рух по Н09. Через 17,5 км. поверніть ліворуч, через 9,7 км – ще ліворуч. Потім потрібно подолати ще 6,7 км. до Чорногори.


Гора Піп Іван Чорногірський. Дуже цікавий маршрут у Верховині. Одна з найвищих вершин Українських Карпат, її висота гори – 2022 м. над рівнем моря. Розташована на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.
Маршрут: З Верховини вирушайте на захід по вул. Жаб’євська/Р24 у напрямку до вул. Шевченка, продовжуйте рух по Р24.Через 4,5 км. по вул. Франка рухайтесь до місця призначення.


Гора Магура – ще одна красива вершина Верховинського району. Її висота – 1116 м. над рівнем моря. З цієї гори відкриваються краєвиди на найвищу Говерлу та Чорногірський Хребет.
Маршрут проходить через трасу Р24. Вирушайте на захід по вул. Жаб’євська/Р24 у напрямку до вул. Шевченка, при цьому продовжуючи рух по Р24. Через 31, 9 км. поверніть ліворуч на вул. Руднєва, ще через 170 м. поверніть праворуч і продовжуйте рух по вул. Руднєва. Далі їдете 200 м., тримаєтесь ліворуч, 1,8 км. рухаєтесь прямо. Через 750 м. різко поверніть праворуч і ще залишилось 400 м. до гори Магура.


Озеро Марічейка. Високогірне озеро в Українських Карпатах. Розташоване в межах Верховинського району в масиві Чорногора. Зі всіх сторін озеро оточене густим смерековим лісом, що робить цю місцину ще прекраснішою. Марічейка – озеро льодовикого походження.
Маршрут стандартно лежить через трасу Р24. Треба вирушати на захід по вул. Жаб’євська/Р24 у напрямку до вул. Шевченка і продовжувати рух по Р24. Далі по вул. Франка рухатися до місця призначення.


Річка Чорний Черемош. Любителі екстриму точно зможуть оцінити річку Чорний Черемош. В групі чи наодинці там можна покататися на надувних човнах, рафтах чи катамаранах. Чорний Черемош притягує туристів своєю міфічністю, масивністю широт та потужністю вод.
Маршрут традиційно пролягає через трасу Р24.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...