Мед Атлант

“Мінливість температурного режиму – наш сучасний клімат”: синоптик розповіла про погоду до кінця липня

До кінця липня погода в Україні буде нестабільною, можливі різкі перепади температур.

Про це “Обозревателю” розповіла доктор фізико-математичних наук в області метеорології Національної Академії наук України, професор Вазіра Мартазінова, пише “Уніан. Погода”.

“Травень, червень, липень зараз йдуть нетрадиційно. Цього року в перші дні липня була сильна спека з температурою по Києву від +28-30 і вище, однак до 8 числа вона різко знизилася вдень до 21 градуса. Перепад за добу склав майже 11 градусів вниз”, – розповіла вона.

Через дві доби температура вдень знову підвищилася до 32 тепла, а вже до вечора від  спекотного дня не залишилося і сліду. Знову відбулося вторгнення холодного повітря на територію України з температурою вдень близько 14 градусів на наступний день. За короткий проміжок часу перепад залишив близько 15-18 градусів.

“Такий докладний опис я наводжу для того, щоб показати дійсність сучасних погодних умов. Такі різкі зміни в межах одного-двох днів відзначаються не тільки влітку, але і практично у всі місяці сезонів. Температури стали нестійкими до такої міри, що у весняних процесах ви побачите літні, а у літніх – осінні і весняні.

Така мінливість температурного режиму – це наш сучасний клімат”, – додала вона.

Мартазінова також зазначила, що через зміни клімату в Україні з’явилися пилові бурі, сильні зливи та шквальні вітри.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...