Мед Атлант

20 тис. грн. штрафу заплатить франківський комунальник, який вимагав 120 тис. грн. хабара

17 липня у Франківську засудили комунальника, якого в лютому затримали на хабарі.

Як йдеться у матеріалах справи, головний інженер КП “Івано-Франківськводоекотехпром” вимагав від чоловіка хабар. Той звернувся до обвинуваченого, бо хотів придбати в КП залізобетонні плити.  Кошти призначалися “за вирішення питання щодо відпущення 100 плит”.

За вирішення питання щодо відпущення плит комунальник попросив 1200 грн. за одну штуку, тобто загальна сума – 120 000 грн. При цьому наголосив, що грошові кошти чоловік повинен передати готівкою, а вказаний товар йому буде відпущений без укладення договору-купівлі продажу та без виписування товарно-транспортних накладних. Покупець погодився, проте звернувся до правоохоронних органів та виявив бажання прийняти участь у заходах з викриття злочинної діяльності посадовця. 21 лютого чоловік відніс інженеру 18 тис. грн.

26 лютого цього року посадовця затримали на хабарі. В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. У вчиненому щиро покаявся, просив суд суворо його не карати.

Суд визнач головного інженера винним та призначив покарання, штраф – 20400 грн. Вирок може бути оскаржено до Івано-Франківського апеляційного суду.

Читайте також: На Прикарпатті затримали чоловіка за спробу хабара військовому комісару.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...