Мед Атлант

Кабмін змінив порядок виплати соціальної допомоги

Кабінет міністрів ухвалив поставу “Деякі питання виплати державної соціальної допомоги”, якою удосконалюються принципи та підходи до призначення та надання державної та соціальної допомоги.

Про нововведення на брифінгу за підсумками засідання Кабінету міністрів 22 липня поінформувала міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає “Укрінформ“.

Рішення уряду має на меті унормувати перерахунок соціальних виплат для окремих категорій осіб і посилити адресність і спростити доступ в оформленні соціальної допомоги, яка є на сьогодні Україні, – сказала Лазебна.

Так, за словами Лазебної, постановою встановлюється порядок перерахунку допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування. Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, збільшилася з двох прожиткових мінімумів до 2,5.

На дітей з інвалідністю – до 3,5 прожиткових мінімумів. Перерахунку підлягатимуть виплати на дітей, які були нараховані у січні-червні 2020 року, перерахунок буде проведений з 1 січня 2020 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...