Мед Атлант

«Нафтогаз» підвищує мінімальну ціну на газ для промспоживачів

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» з 1 серпня незначно підвищує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів.

У порівнянні з липнем ціну підвищать до 2982 грн з 2975 грн за тис. кубометрів (без урахування ПДВ та транспортних витрат), повідомляється на сайті компанії, пише “Уніан“.

Як зміняться максимальні ціни

При цьому максимальні ціни для промспоживачів з 1 серпня будуть підвищені на 0,5% – до 3474 грн з 3458 грн за тис. кубометрів газу (без урахування ПДВ і транспортних витрат).

Як відзначили в компанії, цінові пропозиції «Нафтогазу» диференційовані в залежності від обсягів закупівлі та умов оплати.

НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти та газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.

Як змінювалася ситуація

Ціна природного газу для населення в червні склала 2 570 грн за тисячу кубометрів.

З 1 липня уряд планував відкриття ринку газу і скасування для населення спецзобов’язань постачання газу за пільговими цінами. Це означало, що населення перестане бути пільговою категорією і має купувати газ за ринковими цінами

23 червня 2020 року “Нафтогаз” опублікував ціни на газ на наступний місяць для промислових споживачів, які не підпадають під дію положення про ПСО. На липень ціна газу на умовах попередньої оплати склала 3570 гривень за тисячу кубометрів, а на умовах післяплати 4150 гривень.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...