Мед Атлант

Школи у Франківську готуються працювати в звичайному режимі, але є умови

Про роботу в навчальних закладах міста на круглому столі, присвяченому дистанційному навчанні, розповів директор департаменту освіти та науки Ігор Максимчук.

На фото Ігор Максимчук.

З 1 вересня роботу розпочнуть 106 навчальних закладів з різними видами освіти. Туди підуть понад 59 тис. дітей.

Зі слів Ігоря Максимчука, школи, дитсадки готуються працювати у звичному режимі: учня сядуть за парти, їх навчатимуть вчителі. У такому “традиційному” форматі навчання якісне, переконаний головний освітянин. Принаймні у департаменті роблять все для такого формату навчання.

“Для того, аби заклади повноцінно функціонували, будемо закуповувати миючі, дезинфікуючі засоби, антисептики, безконтактні термометри. Усе за кошти міського бюджету”, – сказав Максимчук.

На засоби дезінфекції з міського бюджету виділять майже 1 млн. грн.

Однак пандемію та карантин ніхто не відміняв. У схожому режимі, як у цей час працюють дитсадки, працюватимуть і школи. Батьки, які приводитимуть учнів, будуть у масках, масові заходи проводити не будуть. Також передбачений скринінг, провітрювання, миття класних приміщень, антисептики в класах тощо. Передбачена й інформаційна кампанія.

Також планують відкрити всі входи у школах. Самі ж учні, як каже Максимчук, у масках ходити не будуть.

Звичайно, потрібно буде зберігати соціальну дистанцію. Як це забезпечити, великий виклик. Навряд чи це вийде. Буде обмеження проведення великих заходів. Ми повинні звикнути жити в нових умовах, – зауважив Максимчук.

Наразі департамент освіти і науки чекає роз’яснень від МОН. Якщо буде потреба, навчальні заклади готові до дистанційного навчання. Директор департаменту вважає, що місту вдалося його якісно організувати.

Батьки незадоволені дистанційним навчанням. Адже діти у такому випадку багато часу проводять перед комп’ютером, мало рухаються, та й загалом у дітей у такому разі недостача кисню, каже мама Наталя Винницька.

Ольга Загайкевич, учасниця спільноти «Батьки за дітей», мама трьох дітей, зауважує, батьки схвильовані через організацію навчального процесу в школах міста. Адже дистанційне навчання стало неприємний сюрпризом для всіх.

Страждає фізичне здоров’я дітей, тобто це зір, сколіотична постава, зайва вага. Друге, діти повинні бути в середовищі, вони потребують спілкування, бути в гуртках. Третє, страждає виховання, адже вчитель завжди виховує – каже пані Ольга.

На фото Ольга Загайкевич.

Зауважимо, мер Руслан Марцінків не підтримує ідею дистанційного на навчання.

Ми категорично проти дистанційного навчання з 1 вересня, які би не були обставини. Не бачу передумов, аби було дистанційне навчання. Ніщо не замінить живого спілкування. Важливо, аби ми добилися, аби школи працювали повноцінно. Школи забезпечимо найнеобхіднішим,”- сказав мер.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...