Мед Атлант

З’явились деталі звільнення заручників у Луцьку. ВІДЕО

Спецоперацію зі звільнення пасажирів захопленого автобуса у центрі Луцька провели бійці спецпідрозділів Національна поліція України та Служба безпеки України.

Про це повідомляє пресслужба МВС України.

Спочатку в результаті перемовин було звільнено трьох заручників – підлітка та двох жінок, одна з яких – вагітна. Згодом правоохоронці вивели з автобуса ще десять осіб, яких зловмисник утримував як заручників.

У підсумку проведеної операції ніхто із заручників і правоохоронців не постраждав.

Спецоперацію зі звільнення пасажирів захопленого автобуса у центрі Луцька провели бійці спецпідрозділів Національна поліція України та Служба безпеки УкраїниСпочатку в результаті перемовин було звільнено трьох заручників – підлітка та двох жінок, одна з яких – вагітна. Згодом правоохоронці вивели з автобуса ще десять осіб, яких зловмисник утримував як заручників. У підсумку проведеної операції ніхто із заручників і правоохоронців не постраждав.Про результат спецоперації розповідає очільник #МВС Арсен Аваков і перший заступник голови Нацполіції Коваль Евгений⤵️

Опубліковано МВС України Вівторок, 21 липня 2020 р.

Крім того, у Харкові затримали спільника Луцького терориста

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Затриманий зловмисник готувався до злочину заздалегідь, його спільники затримані.

«Одного з них пару годин тому затримали у Харкові. У терориста були з ним ділові контакти. У нього вилучили декілька одиниць зброї, набої та вибухівку. Це такий собі «кримінальний світ», який деякий час перебував у місцях позбавлення волі та намалював своє розуміння справедливості і цінності людського життя», – сказав Арсен Аваков.

За фактом захоплення заручників у Луцьку Національна поліція України відкрила кримінальне провадження за статтею 147 ККУ (Захоплення заручників), статтею 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу), статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю). Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею 258 (Терористичний акт).

Також очевидці зафільмували момент передачі води для заручників у Луцьку.

Одразу після цього терорист здійснив постріл у бік першого заступника голови Національна поліція України Євгена Коваля. Куля пройшла через скло, над головою правоохоронця.

На щастя, куля пролетіла повз ціль, не зачепивши поліцейського.

https://www.facebook.com/mvs.gov.ua/videos/289059595737295/

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...