Мед Атлант

Прикарпатців попереджають про небезпечні курячі стріпси з Польщі

Держпродспоживслужби Франківщини попереджає про небезпечні продукти.

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області інформує про отримання інформаційного повідомлення через систему швидкого оповіщення по харчових продуктах та кормах (RASFF) про виявлення Salmonella Enterica ser. Enteritidis (presence 25/g) і Enterica ser. Infantis (presence 25/g) в заморожених маринованих курячих стріпсах з Польщі (виробництво: Polskamp S.A., PL 14170610 WE, Duchnow, зберігання: Pago Sp. z o., PL 14321108 WE, Blonie), що експортувалися до країн Європи та України (ПМП «Вінтер», Луцьк та ТОВ «М’ясний торговий дім», Київ), йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби.

Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують чи здійснюють обіг продукту, – його слід вилучити з обігу.

Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392, або звертайтесь до територіальних управлінь, – нагадують у Держпродспоживслужбі.

Довідково.

Сальмонела – тип бактерій родини Enterobacteriaceae, який об’єднує анаеробні грамнегативні палички. Вони належать до  бактерій внутрішньоклітинного типу – перебувають в клітинах зараженого організму. Бактерії сальмонели зустрічаються у диких і свійських тварин. За сприятливих умов, таких як спека або підвищена вологість, мікроорганізми Salmonella можуть жити поза живим організмом протягом декількох місяців. Промислове птахівництво і харчова промисловість сприяли зростанню сальмонельозу у всьому світі за останні роки. Так, найбільша епідемія інфекції була зареєстрована 1980 року в Польщі, коли сталося зараження понад 700 000 осіб.

Читайте також: На Франківщині 36 весіль святкували із порушеннями.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...