Мед Атлант

Калуська ЦРЛ отримала від благодійників новий апарат ШВЛ

Калуська ЦРЛ отримала новий апарат ШВЛ від благодійників.

Про це повідомила у соцмережі заступник міського голови Наталія Табачук.

З початку коронавірусної пандемії компанією “Parimatch Foundation” було виділено 10 млн гривень для потреб українських медичних установ. Підтримку отримали 13 опорних лікарень в Києві, Львівській, Чернівецькій та Івано-Франківській областях. 23 липня апарат штучної вентиляції легень AHP300 виробництва Allied Healthcare Inc доставлено у Калуську центральну районну лікарню, — йдеться у повідомленні.

Крім того, на початку карантину для медпрацівників Калуської ЦРЛ та Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні фонд надав допомогу у вигляді засобів індивідуального захисту. Загалом було передано 474 респіраторів, 1400 хірургічних рукавиць та 500 захисних костюмів, передають “Вікна“.

Головний лікар Калуської ЦРЛ Іван Красійчук зазначає:

Останнім часом ситуація із захворюванням COVID-19 дещо погіршилася. Це пов’язано з безпечністю населення, недотриманням елементарних правил. Деякі лікарні області переповнені і хворих везуть нам з сусідніх районів. Ми навіть не можемо людей у відпустки відпустити, бо немає ким їх замінити. Звісно, весь колектив відчуває допомогу не тільки щодо надання апарату ШВЛ, всі пам’ятають, коли були передані засоби захисту, адже цих речей завжди не вистачає, їх використовують кожен день. Це має велике моральне значення для лікарів, які відчувають підтримку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...