Мед Атлант

На Франківщині кількість викликів до хворих з COVІD-19 б’є рекорди

Від 380 до 450 викликів впродовж доби – таку кількість виїздів щодня здійснюють працівники екстреної медичної допомоги до прикарпатців. За 22 липня з 58-ми виїздів – 35 до госпіталізованих з підозрою на коронавірус.

Про це Суспільному повідомив керівник Івано-Франківського обласного центру екстреної медицини Мирон Матейко.

“На жаль, не можу сказати нічого втішного. Ми моніторимо виклики кожен день. 20% з усіх виїздів становлять виклики до хворих з COVІD-19 або пацієнтів з підозрою. Це сумно, бо у березні-квітні викликів на підозру було менше – від 15-ти до 20-ти”, – каже Мирон Матейко.

Керівник центру запевнив, що медикам швидкої зарплати виплачують повністю, нараховуючи доплати за обслуговування хворих з коронавірусною інфекцією чи з підозрою.

“У нас створено комісію, яка визначає, кому і як нараховувати оплату. До уваги беруть кількість випадків з підозрою і госпіталізацію. Фінансування достатньо. Завтра комісія розглядатиме і призначатиме доплату за червень”, – повідомив Мирон Матейко.

23-го липня член профспілкового комітету франківської станції екстреної медичної допомоги Богдан Венник повідомив, що ніхто з медиків їхньої установи, хто хворів на COVID-19, так і не отримав компенсації.

Читайте також: Не отримали доплати за хворих з COVID-19: на Косівщини протестують медики.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...