Мед Атлант

На Коломийщині у будинку 41-річного чоловіка поліція знайшла “марихуану”. ФОТО

На Прикарпатті поліцейські задокументували факти зберігання наркотичних речовин та незаконний посів снодійного маку.

У рамках проведення операції «МАК» операції працівники поліції Івано-Франківщини проводять систематичні відпрацювання по виявленню, знищенню нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Вчора, 24 липня, працівники Управління наркозлочинності ГУНП в області спільно з Коломийськими правоохоронцями провели обшук у будинку прикарпатця, який займався незаконними діями пов’язаними з наркотичними засобами.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 41-річного мешканця району поліцейські виявили і вилучили у теплиці 12 рослин «коноплі», які чоловік незаконно висіяв та доглядав з метою виготовлення з них наркотичного засобу «марихуани».

Окрім того, у житловому будинку вилучено чотири скляні банки та дві пластикові пляшки із вмістом наркотичного засобу «марихуана», вагою понад 500 грам, пристрої для вживання наркотичних засобів та інші заборонені речі.

Все вилучене направили та проведення необхідних ряду експертиз.

При спілкуванні зі слідчими правопорушник пояснив, що наркозілля вирощував та зберігав у лікувальних цілях.

Після проведе експертних дослідження прикарпатцю буде оголошено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 2 ст. 310 (посів та вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

Міру покарання «нарколюбителю» визначить суд.

Ще один факт незаконного посіву та вирощування снотворного маку задокументували працівники УПН спільно з Тлумацьким поліцейськими в с. Петрилів, що в Тлумацькому районі.

63-річна місцева мешканка на земельній ділянці площею близько 0,1 га серед посівів кукурудзи вирощувала та обробляла нарковмісні рослини маку.

Слідчі з місця злочину вилучили близько 260 рослин маку та направили для проведення експертизи.

Як пояснила порушниця, рослини вирощував для власного вживання.

 

У діях фігурантки вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Нагадаємо, операція «Мак-2020» триватиме до 24 вересня 2020 року і спрямована на виявлення, знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...