Мед Атлант

Суд призначив примусове психлікування чоловіку, який робив хибні дзвінки на телефони екстрених служб

20 липня Рогатинський районний суд  виніс вирок чоловіку, який здійснив тисячі хибних викликів на телефони екстрених служб у Галицькому районі. Таке відбувалося з березня по вересень 2019 року.

Як зазначається у матеріалах справи, з березня по серпень від здійснив 502 хибні дзвінки на спецлінію «101» до пожежно-рятувальної частини № 3 Галича, які перешкоджали роботі частини. Телефонував він підмінними номерами, переадресація яких є номерами сторонніх людей.

Також з липня по вересень він здійснив 21 278 хибних дзвінків на спецлінію «103» до Галицького відділення  екстреної швидкої  невідкладної  медичної  допомоги.

З травня по вересень здійснив 2 648 хибних дзвінків на спецлінію “104” до Галицької дільниці Калуського відділення АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ».

16 вересня 2019 року під час обшуку помешкання чоловіка там виявили та вилучили полімерні тримачі для сім-карт мобільних номерів, картонні коробки від сім-карт мобільних операторів, сім-карти від різних операторів мобільного зв’язку, за допомогою яких він здійснював дзвінки на номери спецліній екстрених служб Галицького району.

Та попри це, наступного дня, 17 вересня, чоловік продовжив здійснювати хибні дзвінки на номери екстрених служб.

Так, з 17-18 вересня він здійснив 105 хибних дзвінків на спецлінію «104» до Галицької дільниці Калуського відділення АТ «ІВАНО-ФРАНКІВСЬКГАЗ» .

Таким чином, чоловік вчинив умисні хуліганські дії, грубо порушив громадський порядок, відповідальність за це передбачена ч.1 ст.296 КК України.

Обвинувачений в судовому засіданні визнав себе винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.296 КК України, за обставин, які викладені в обвинувальному акті.

За висновком судово-психіатричної експертизи встановлено, що в чоловіка є ознаки легкої депресії. Також він має емоційно ригідні риси характеру з тенденцією до акцентуації характеру. У нього легко порушені увага та пам`ять, порушень мислення по шизотипу не виявлено. На час вчинення злочину підекспертний перебував і зараз перебуває у стані, при якому не здатний у повній мірі усвідомлювати свої дії та керувати ними. Тому рекомендовано застосувати примусові заходи медичного характеру в амбулаторних умовах.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 296 КК України та призначити йому покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України – 1 700 грн штрафу.

Та на підставі ст.20, ч.2 ст. 94 КК України застосувати до обвинуваченого примусові заходи медичного характеру – надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку.

Читайте також: Тисменицький суд виніс вирок жінці, яка після п’янки вкрала у знайомого телефон.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...