Мед Атлант

У Франківську облаштовують “витверезник”

Пункт для надання допомоги людям, які перебувають у безпорадному стані через алкогольне сп’яніння, створять в Івано-Франківську. Розгорнуть його в Будинку нічного перебування на вулиці Млинарська.

Про це розповів директор цього будинку Іван Боберський, передає “Суспільне“.

За його словами, пункт на 20 місць облаштують у підвальному приміщенні, а Будинок нічного перебування буде на першому поверсі будівлі. Зараз там триває ремонт.

Тут буде стаціонарний медичний пост. Також – пост муніципальної варти або представників правоохоронних органів для того, щоб охороняти публічний порядок на території цього центру. Після того, як людину приведуть до тями, і вона захоче покинути цей центр, то вона негайно покине його без жодних перешкод. Тобто, це все буде добровільно, – каже Іван Боберський.

До складу стаціонарного медичного посту, який розташують на території центру, входитимуть медсестра та фельдшер. Людей, які потребуватимуть допомоги, доставлятимуть у заклад на автомобілі швидкої допомоги.

Крім цього пункту та будинку нічного перебування, в будівлі також розгорнуть заклад для людей, які постраждали від домашнього насильства.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...