Мед Атлант

У Франківську патрульні заспокоювали п’яну компанію –  мешканці чинили опір. ВІДЕО

На Симоненка в Івано-Франківську 25 липня патрульні заспокоювали п’яну компанію. Про травми заявляють мешканці і патрульний.

Про інцидент повідомили мешканці в соціальних мережах. З їх слів, у дворі компанія розпивала спиртні напої.

Через пару хвилин приїхала патрульна поліція. З машини вийшли троє поліцейських, почали спокійно спілкуватись з особами, які знаходились в альтанці. Троє з компанії зразу пішли», – йдеться у дописі.

Згодом, як кажуть очевидці, почалася шарпанина. Поліціянтів звинувачують у тому, що вони розпилювали газ, перевищували повноваження. Зі слів мешканців, в 15-річного хлопця, що знаходився поруч, пошкодження очного дна у жінки – хімічний опік очей; у чоловіка – зламані ребра та багато синців.

У пресслужбі патрульної поліції розповіли, патрульні отримали повідомлення, що у дворі будинку (а це громадське місце, дитячий майданчик) перебуває компанія із сусіднього дому. Вони розпивають алкогольні напої. Заявник попросив, аби поліціянти зробили їм зауваження та наголосили на тому, щоб компанія поприбирала за собою, і покинула двір, де є діти.

Прибувши на місце події, патрульні підійшли та представились згідно ч. 3 статті 18 Закону України «Про національну поліцію» та пояснили, що розпиття алкогольних напоїв є адміністративним правопорушенням, відповідальність за яке передбачена статтею 178 КУпАП. Попросили зібрати після себе сміття і розійтися. Один з громадян відмовився йти додому і припиняти правопорушення. Він також вживав нецензурні лексику та перебував в стані сп’яніння. Чоловіка було затримано та доставлено в міський відділ поліції для складання адміністративних матеріалів. Люди, які перебували в одній компанії із чоловіком, почали чинити опір працівникам поліції, шарпати за формений одяг», – коментують у патрульній поліції.

До слова, у патрульній кажуть, застосували сльозогінний газ не лише поліціянти, але й одна із жінок.

Ніхто до поліції щодо нанесення тілесних ушкоджень не звертався. Однак затриманий чоловік травмував поліцейського, який зараз перебуває на лікуванні.

На затриманого порушника склали протоколи за ст. 178 та 173 КУпАП.

До відділку прийшов ще один чоловік з компанії, де вів себе неадекватно, пошкодив поліцейське авто і також був затриманий працівниками патрульної поліції. На нього склали протоколи за ст. 173 та 178 та протокол за опір працівникам поліції.

Читайте також: Пости на в’їздах, перевірка підозрілих осіб: на Франківщині та 8 регіонах поліція посилює заходи безпеки.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...