Мед Атлант

#ФранківщинаТуристична: ТОП-10 місць Надвірнянщини, які варто відвідати

МІСТО знову проводить онлайн екскурсії цікавими місцями Франківщини. Цього разу ми дізнавалися про красоти Надвірнянського району.

Надвірнянський замок. Кажуть, що було збудовано у XІV-XVII ст. кимось із роду Потоцьких. Із цією спорудою в історичній частині міста пов’язують виникнення поселення, яке сьогодні нам відоме як Надвірна.

Пнівський замок – середньовічний замок, що знаходиться недалеко від м. Надвірна. Зведений у тому місці, де карпатські хребти найдалі вклинюються в передгір’я, стоїть поблизу Страгори.

Маршрут: Найшвидший маршрут через вулицю Устима Кармалюка, потім по трасі Н09, далі – через вул. М. Грушевського.

Бухтівецький водоспад— водоспад в масиві Горгани, гідрологічна пам’ятка природи місцевого значення. Розташований на річці Бухтівець (ліва притока Бистриці Надвірнянської), біля села Букове, в урочищі Бухтівець.

Маршрут пролягає через вул. Січових Стрільців.

Фото: Аліна Сивоглазова

Крапельковий водоспад розміщений біля Бухтівецького, його висота – 10 м. Утворився він у місці, де невеликий гірський потічок падає з верху скельного масиву на дно каньйону річки Бухтівець.

Маршрут той самий, що і до Бухтівецького водоспаду – через вул. Січових Стрільців.

Дзвінка — ще один водоспад гірського масиву Горгани. Розташований на захід від села Соколовиця (Надвірнянський район, Івано-Франківська область).

Маршрут стандартно пролягає через вул. Січових Стрільців.

Салатручіль— каскадний водоспад Українських Карпатах, який теж є частин6ою масиву Горгани.  Розташований у Надвірнянському районі, за 6,3 км на північний захід від села Бистриці.

Маршрут: З Надвірної рухатися по вул. Дем’янчука в сторону вул. Соборна, продовжувати рух по вул. Соборній, далі – через вул. Січових Стрільців.

Природний заповідник “Горгани –заповідник, що знаходиться в Надвірнянському районі. Розташований у районі Довбушанських Горган.

Маршрут: Добратися можна через Н09 шосе або вул. Січових Стрільців.

Дендролоічний парк державного значення “Високогірний”,площа 124 га. Розташований біля села Бистриця..

Маршрут: Потрібно рухатися через вул. СічовихСтрільців. Дорога займе приблизно півтори години.

Надвірнянський комплекс трамплінів – одне з улюблених місць надвірнянців.

Маршрут: Заходиться за адресою м. Надвірна, вул. Княгині Ольги «Зона відпочинку».

“Морське око – водойма серед гір, в середині якої можна побачити плаваючий острів. Через формою водойми, яка схожа на людське око, вона отримала свою назву.

Маршрут: Водойма знаходиться у с. Делятин

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...