Мед Атлант

Обласна рада виступає за вивчення “Християнської етики” у школах

Сьогодні, 31 липня, триває 36-сесія обласної ради.

На ній зачитали звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо обов’язкового вивчення предмета «Основи християнської етики» у закладах загальної середньої освіти.

У тексті звернення зазначається, що у сучасній освітній системі потрібно зберегти і розвинути цей унікальний потенціал ціннісного виховання, забезпечуючи системність і послідовність.

Однак, на державному рівні не передбачено обов’язкове вивчення «Основ християнської етики», що унеможливлює духовного, морально-етичного виховання дітей.

На думку депутатів, вивчення християнської етики не ставить за мету залучення до певної конфесії, а веде учнів до пізнання морально-етичних основ життя; сприяє вихованню поваги до свободи совісті, релігійних і світоглядних переконань інших, здатності до співжиття в поліконфесійному українському суспільстві.

У зв’язку з цим, ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, пропонуємо вивчити і позитивно вирішити питання стосовно введення в Державні стандарти загальної середньої освіти (за рахунок інваріантної складової) предмета «Основи християнської етики».
Предмет «Основи християнської етики» можна максимально інтегрувати у інші освітні галузі, водночас надзвичайно важливо зберегти його цілісність, яка найкраще передає картину світу в його повноті, – йдеться у тексті звернення.

Під час виступу депутати зазначили, що у 94% шкіл області вивчають цей предмет. Схвалення на його вивчення отримали від представників різних конфесій.

В нас не подумали, що варто на державному рівні офіційно зареєструвати, що Україна – християнська держава, – додав голова обласної ради  Олександр Сич.

За звернення проголосували 57 депутатів, рішення прийняли.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...